Logo

Hotel Brasserie Britannique
Vrijthof 6
6211 LC Maastricht
The Netherlands
+31 (0)43 321 86 91
info@britannique.nl  /    /  Zaterdagse Vlooienmarkt

Zaterdagse Vlooienmarkt

KLEURRIJKE COLLECTIE

Nederland is een land dat van markten houdt, en Maastricht is geen uitzondering op de regel. Geen wonder dat het een stad is die bovenaan de lijst staat voor liefhebbers van rommelmarkten en koopjesjagers!

Maastricht, plaatselijk bekend als de stad van markten, heeft bijna elke dag van de week een andere markt. Van de belangrijkste markt die wordt omringd door statige herenhuizen en het imposante stadhuis, tot de organische “Boeremerret Limburg” -markt waar lokale bioproducten worden verkocht, biedt Maastricht een bijna eindeloze voorraad verse voedselproducten, allerhande waren, en natuurlijk antiek meubilair.

Een keer per week wordt de Stationsstraat het decor voor de Maastrichtse zaterdagse vlooienmarkt, dicht bij het centrum van de stad en gemakkelijk te voet of met de tram te bereiken. De Maastrichtse vlooienmarkt op zaterdag is een kruising tussen een serieuze antiekmarkt en een aanbod met curiosa. De nabijgelegen straten, die op een andere dag van de week al druk zijn met verkeer, worden elke zaterdag uitzonderlijk druk door de rommelmarkt. Daarom moeten kijkende zoekers met geduld komen en klaar zijn om de menigte te trotseren!

Post a Comment