Logo

Hotel Brasserie Britannique
Vrijthof 6
6211 LC Maastricht
The Netherlands
+31 (0)43 321 86 91
info@britannique.nl  /    /  Cultureel Centrum Céramique

Cultureel Centrum Céramique

GREAT LIBRARY BUT MUCH MORE

Cultureel Centrum Céramique is de perfecte plek in Maastricht om meer te ontdekken over het culturele erfgoed van Limburg en Maastricht. De permanente tentoonstelling toont archeologische vondsten, aardewerk, glaswerk, instrumenten, schoolaffiches en Japanse prenten. Het museum organiseert ook periodieke tijdelijke tentoonstellingen en heeft een restaurant.

 

Zoals de naam van het centrum laat blijken, nemen glaswerk en aardewerk de hoofdrol in de permanente tentoonstelling. Dit waren de belangrijkste producten voor de stad ten tijde van de industriële revolutie. Origineel aardewerk uit Maastricht is erg populair onder verzamelaars en de mooiste exemplaren zijn te vinden in het Centre Céramique.

 

Andere hoogtepunten zijn de archeologische vondsten die het verhaal van Limburg en Maastricht vertellen zoals een paardenskelet uit de 18e eeuw, een muntenverzameling uit de 1e eeuw voor Christus en een paar schoenen uit de 12e eeuw. Al deze objecten komen uit het gebied rond Maastricht.

 

Naast de permanente tentoonstelling, organiseert het centrum tijdelijke tentoonstellingen. De World Press Photo-tentoonstelling keert bijvoorbeeld elk jaar terug.

Post a Comment